Een bijpassende kruikenzak naaien bij je baby uitzet? Dan hebben wij het perfecte patroon voor jou! Met dit patroon maak je een mooie kruikenzak die precies bij je uitzet past.

Waarvoor wordt een kruik gebruikt?

Een kruik wordt vaak gebruikt om baby’s warm te houden, vooral in de eerste levensweken. Pasgeboren baby’s kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet goed reguleren en hebben daarom extra warmte nodig. Een kruik biedt dan de juiste ondersteuning.

Wat is een kruikenzak?

Een kruikenzak is een speciaal ontworpen hoes die om de kruik gaat. Deze hoes zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en voorkomt direct contact tussen de hete kruik en de huid van de baby. Hierdoor wordt het risico op brandwonden aanzienlijk verminderd.

  1. Veiligheid: Een kruikenzak biedt een extra laag bescherming waardoor de kans op brandwonden kleiner is dan bij een gewone warmwaterkruik. Door gebruik te maken van badstof (100% katoen) aan de binnenkant en katoen aan de buitenkant, zorg je voor meer veiligheid.
  2. Warmtedistributie: De hoes zorgt voor een gelijkmatigere verspreiding van de warmte, waardoor de baby comfortabeler blijft.
  3. Gebruiksgemak: Deze kruikenzak heeft een sluiting met een lintje. Daardoor kun je hem makkelijk sluiten en openen.

Gebruik altijd een kruikenzak bij het verwarmen van je baby om de veiligheid en het comfort te garanderen.

Hoe maak je de kruikenzak?

Een kruikenzak naaien is niet moeilijk, maar kan best een uitdaging zijn als je net begonnen bent met naaien. Wij hebben naast het patroon van de kruikenzak een video-tutorial gemaakt en een stappenplan. Hierdoor kun je ook als beginnende naaister, de stappen makkelijk volgen!

Maak altijd gebruik van 100% katoenen stoffen in verband veiligheid!

Voor meer babypatronen, neem dan eens hier een kijkje! Wekelijks proberen we steeds meer babypatronen aan onze blog toe te voegen. Daarnaast zijn we bezig met meer patronen voor de baby uitzet. Je kan ons ook volgen via Facebook & Instagram!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *